Legnagyobb globális sport

Globális sport

Nagyon sok sportot követnek és játszanak életük során. Aki szereti a játékot, lehet, hogy nem nagyon játszik, de ugyanúgy élvezi. Tehát itt vannak a legnépszerűbb játékok a világ minden tájáról.

Futball

A foci, vagy az amerikaiak nevezik a focit, a legnépszerűbb sport a világon. Még azokban az országokban is, ahol nem a domináns sportág, a labdarúgás továbbra is a legjobb 10 lejátszott meccs között van. Több mint hatszázmillió nézőt gyűjt a televízióban. Több mint 150 ország vesz részt a vb-selejtezőkön, bemutatva a játék népszerűségét. Domináns sportág Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban, Brazíliában, Olaszországban, Oroszországban, Törökországban, Hollandiában, Mexikóban, Spanyolországban, Nigériában, Szaúd-Arábiában, Lengyelországban, Argentínában, Kolumbiában, Algériában, Thaiföldön és Kenyában. Kínában, Dél-Koreában, Japánban, Svédországban, Dél-Afrikában, Indiában, Pakisztánban és Kazahsztánban is népszerű sport.

Globális sport

Kosárlabda

Az Egyesült Államokban és Kínában hatalmas sportág, a kosárlabda Európa és Dél-Amerika egész kontinensén jelentős sportág, így a világ egyik legnagyobb sportja. Annak bemutatására, hogy mekkora a kosárlabda rajongói bázisa, az NBA-döntőket több mint 150 országban sugározzák, több mint tíz ország képviselteti magát a névsorban. Több mint kétszáz nemzeti kosárlabda-szövetség működik a világ minden táján, és a világ 10 legjobban fizetett sportembere közül 4-nel büszkélkedhet.

Globális sport

Tenisz

A tenisz vitathatatlanul a legnépszerűbb drága sportág. Szinte minden országban az első hét helyen szerepel, és Európában, Ausztráliában, Ázsiában, Latin-Amerikában és Észak-Amerikában az egyik legfontosabb sport. A wimbledoni döntők a világ tíz legnézettebb eseménye közé tartoznak. Ezen felül Roger Federer a negyedik legjobban fizetett sportember a világon is, több mint negyven ország képviselteti magát a legjobb száz játékos között.

Krikett

Az indiai szubkontinens lakosságának több mint a fele és a világ népességének egynegyede a tücsök uralja a sportmédia közvetítését. Az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és Dél-Afrikában szintén jelentős sport, a krikett nem annyira népszerű az egész világon, de az országokban, amelyek részt vesznek benne, komoly befektetések vannak benne. A 2015-ös világkupát és a 2011-es elődöntőt India és Pakisztán között világszerte több mint egymilliárd ember nézte. Az MS Dhoni indiai krikettsztár évente több mint 30 millió dollárt keres. A krikett szinonimája India modern kultúrájának, és büszke kérdés az országra.

Globális sport

Forma-1

A Formula1 hatalmas követőkkel bír Latin-Amerikában és Európában, és egyre nagyobb érdeklődést mutat a fejlődő világban. Az F1-es versenyeket több mint kétszáz országba sugározzák, becslések szerint versenyenként körülbelül ötszázmillió nézőszám. Évente több mint hárommilliárd dollárt költenek az F1-es kivitelezők.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *